Ну що ж, маємо чудо-плитку і вона справно працює. Тепер поговоримо про нюанси. Вони випливають з того, що інтенсивність горіння на такій плитці не регулюється. Отже маємо пристосуватись. Нічого складного в тому немає. На спиртівці готуємо тільки окріп. Для чаю, кави чи "мівіну" запарити, цього достатньо, але в поході такого харчування замало. Та й хочеться смачненького супчику чи каші. Враховуючи проблему з регулюванням полум'я, дещо змінено рецепти приготування. Рецепти подамо в окремій темі, а зараз будем говорити про додаткові елементи туристичної кухні на основі цієї спиртової плитки. І так.
Шуба на 1л горня. Виготовляється з будівельного матеріалу під назвою "пінофол", "ізолон", може ще якось. Мабудь кожен виробник його називає по своєму, а може вони чимось і відрізняються один від одного, для нас особливого значення немає. В будівництві використовують при інсталяції "теплої підлоги". Заміряєм по кругу і по висоті наше горня і за цими розмірами вирізаєм з пінофолу прямокутник. Обгортаєм горня спрямувавши металізовану плівку до середини і стик склеюєм скотчем. Знову заміряємо, тепер вже з врахуванням товщини першого шару. Вирізаєм другий прямокутник, обгортаєм плівкою на зовні, склеюєм стик.
ПІд дно і на кришку також вирізаємо шматочки відповідного розміру
Такий вигляд має туристична кухня готова до роботи.